PHP framework voor programmeren

Op dit moment aan het zoeken naar PHP frameworks om een applicatie in te schrijven. Dit met name omdat de meeste frameworks wel een bepaalde manier van werken vragen en dus een bepaalde manier van werken.

Mijn oog lijkt op dit moment vooral te vallen op http://www.yiiframework.com/ maar ook anderen als Kalaho en CodeIgnite zijn nog niet helemaal uit de race. Toch denk ik met name aan yii omdat ik her en der zeer positieve resultaten heb gelezen en wat ik aan documentatie zie, erg positief lijkt te zijn.

Ook sommige mensen zijn er erg over te spreken, bijvoorbeeld deze man; http://erickennedy.org/Drupal-7-Reasons-to-Switch

Beetje jammer is echter dat zijn site ergens het volgende zegt; “Lose Weight and Save Starving African Children“. Klinkt mij in de oren als; “Kom hier voor liposuctie en we sturen dat overtollig vet naar Afrika”.

Terugkomend op de frameworks; Yii lijkt netjes te zijn, een redelijke usergroep te hebben en vooral behoorlijk gedocumenteerd. Morgen ga ik een poging wagen om het op te zetten en te kijken of het echt net zo makkelijk is als dat ze beloven.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>