Hail to the King baby!

Duke Nukem Forever is uit. Duke Nukem 3D was, naast Quake (1, niet twee), het spel uit mijn jeugd waar alles om draaide na schooltijd. Uren heb ik het gespeeld, tot vervelens toe. En nu is er na al die jaren de opvolger; Duke Nukem Forever! It sure took them forever…

De les die je hieruit kan trekken als ontwikkelaar is simpel; hoogmoed komt voor de val, ook voor ontwikkelaars. 3D Realms vond het spel veel belangrijker dan wat dan ook. Resultaat; Duke Nukem Forever werd eerst gemaakt in de Quake 2 engine, daarna in de Unreal Engine en vervolgens in nog een x-tal engines. Rework after rework after rework. 3D Realms ging eraan tenonder en Gearbox maakte het af. Pluspunten voor Geadbox; het installatiescherm geeft ook credits aan 3D Realms. Het logo staat er in.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>