SLS 3D printen, wat gedachten

Recent heb ik een RepRap Mendel Prusa gebouwd, maar dat blijft een redelijk simpel apparaat met naar mijn mening veel te veel nukken. Ik zie echter veel mogelijkheden voor een 3D Printer die beter gecontroleerd kan worden. Met SLS is het process denk ik een stuk beter te beheersen. Het rekenwerk wordt wat zwaarder met de wijze die ik voor ogen heb, maar buiten positionering van de hot spot zie ik alleen maar makkelijker beheersbare componenten. Hierbij biedt ik mijn huidige gedachtengangen aan voor ieder die er zonder commercieel oogmerk mee aan de slag wil (Creative Commons Non Commercial).

Thinking about SLS printing

Update: I changed the original document a little to reflect some of my newer tinkering and corrected a minor error in a calculation (didn’t affect the result, but it was a stupid error). Thinking about sls printing v.2

Update: I added some more information in the document about using an array of LED’s. Thinking about SLS printing v.3

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>